Blog: Ik leef als een Yogi van Irene van Gent

Ik leef als een yogi

Yoga heeft me geleerd rust te nemen, te vertrouwen en dankbaar te zijn. Het heeft me geleerd te onderzoeken, te vragen, niet te oordelen.

Het heeft me in contact gebracht met mijn lijf, mijn gevoel en mijn zielsmissie. En het allerbelangrijkste, dit gaat mijn hele leven door.

Yoga is een reis en veel meer dan alleen maar yoga doen. Yoga is een levensstijl en hoewel al 2500 jaar geleden opgeschreven door allerlei wijzen, ook nu nog heel werkbaar.

De lessen zijn tijdloos en voor iedereen in te zetten. Het zijn geen voorgeschreven wetten of regels zoals in religies, de yogafilosofie geeft je juist de ruimte om het helemaal op jouw manier te doen. Jij mag bepalen wat je met een onderwerp doet en hoe je het invult, als je maar bewust bent en onderzoekt wat de waarheid is voor jou.

Ik geloof dat de wereld mooier wordt als steeds meer mensen dit omarmen. Het begint allemaal op de yogamat, maar daar eindigt het niet. Het komt juist naar voren in de interactie die je hebt met jezelf en de wereld om je heen.

Daarom geloof ik ook zo in het delen van yoga. Samen yoga ervaren, ervaringen delen, samen leren en groeien. Yogafestival Utrecht is een plek waar dit allemaal samenkomt in de stad die me zo dierbaar is, omdat ze me gevormd heeft tot de vrouw die ik nu ben. Want hoe vaak ik ook wegging, in Utrecht kom ik altijd weer thuis.

Dankbaar voor alles wat yoga en de stad me gegeven heeft, zet ik me met liefde in voor dit festival.

Met Liefde,
Irene van Gent

Schrijver van Natuurlijk! Eten!, Geluk in 8 koppen thee en Volg je eigen weg.

In oktober verschijnt haar nieuwe boek: ik ben Sara.