Blog: de Dragonflow van Loes Mackenzie

De eerste keer dat ik op een yogamat stapte, voelde ik dat ik mijn plek had gevonden. Niet alleen een gevoel van thuis komen bij mezelf, ook het gevoel dat ik iets te geven, te delen had. In de loop der jaren is dit alleen maar gegroeid en sterker geworden. Ik vind heel veel soorten yoga fijn om te doen; yin, iyengar, hatha, flow, chakra, aerial, budakon yoga,…….

Elke soort brengt je iets anders. Vaak voel ik feilloos aan wat ik nodig heb op een bepaald moment.

Verander de relatie met jezelf

Welke vorm van yoga je ook doet, welke reden je ook hebt om yoga te volgen, het verandert altijd de relatie met jezelf. Die wordt dieper, liefdevoller, echter, eerlijker, completer en intenser. De yoga practise is een tijd om te oefenen, naar binnen te keren, tot inzichten te komen. Hoe reageer je op situaties? Kan dat ook anders?

De kracht van dragonflow

Op een goede dag deed ik voor het eerst een dragonflow. Wauw. Wat een energie, wat een kracht en souplesse, en wat een inzichten.

Het fijne aan Flow yoga (van vinyasa tot slow flow) vind ik dat je niet in je hoofd kunt blijven, je moet wel in je lijf komen, in het hier en nu zijn.

Voor mij komt alles wat ik zo belangrijk en speciaal vind aan yoga terug in de Dragonflow:
– De balans tussen yin en yang
– De balans tussen sthira en sukham, stabiliteit en flexibiliteit, kracht en zachtheid
– Het ervaren van je energie
– Meditatie en mindfulness; het is een meditatie in beweging
– De alignment met je hart, naar binnen keren en zijn
– Het herkennen, verkennen en erkennen van je grenzen
En misschien wel het allerbelangrijkste; doordat je telkens weer ergens anders op je mat staat en iets moet doen ervaar je dat de kracht, rust in jou zit, in welke situatie je ook bevindt.

Dragonflow ervaren?

Elke keer ervaar ik de flow weer net iets anders, elke keer brengt deze flow me dichter bij mezelf.

De ervaring deze prachtige Yin/Yang dragonflow te geven in de unieke zaal van de metaalkathedraal tijdens het eerste Yoga Festival Utrecht was onvergetelijk. De energie die we toen met elkaar hebben opgewekt, in ons zelf hebben ontdekt en hebben gedeeld was zo mooi en krachtig. Hij is mij nog lang bij gebleven.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de unieke balans van yin/yang energie, volledig bewegen en een zijn met de adem, in het hier en nu, hoofd leeg en beide voeten op de vloer? Al deze kwaliteiten kun je ervaren tijdens de bijzondere yin yang dragon flow les tijdens Yoga Festival Utrecht.

Loes Mackenzie,

Yoga docent opleider en studio eigenaresse van Yoga Point Woerden