Blog: op reis door ontspanning en vrijheid van Janna Lukkezen

Thema: op reis door ontspanning en vrijheid

Wat gebeurt er op dit moment ontzettend veel in de wereld! Op meerdere fronten lijkt de wereld meer dan ooit in beweging, op zoek naar een nieuwe balans.
Met COVID-19 nog steeds op de loer, de onrusten en onzekerheden die dit met zich meeneemt, afstand van elkaar en de wereld, merk ik dat er ook een tijd aanbreekt om het volledig anders te gaan doen, het roer om te gooien en om jezelf opnieuw te gaan ontdekken!
Ik voel dat er juist nu meer behoefte is aan samenzijn, aan in contact met elkaar zijn en om in gesprek met elkaar te gaan. Maar hoe kunnen we dit doen nu we op 1,5 meter van elkaar leven? Ik denk hier veel over na. Tegelijkertijd wil ik mensen weer op een veilige manier met elkaar in verbinding brengen.

We zijn tenslotte allemaal hetzelfde, hebben dezelfde rechten en wonen allemaal op dezelfde wereld. Het zou niet uit moeten maken of je een andere achtergrond, religie of huidskleur hebt. We zijn allemaal één.

Hoe draag je bij aan een wereld waarin nu van alles speelt? Mijn steun haal ik uit de rust en de stilte van de natuur. Om dichter bij mijzelf te kunnen komen en om levensvragen die opspelen te onderzoeken mediteer en wandel ik. Daarnaast geef en volg ik YogAlign en Deeprelax Yoga Nidra lessen. Om vanuit mijn eigen kern weer te kunnen verbinden met alles om mij heen. Met lichaamstaal, met woorden, met gebaren. Zeker nu we op afstand van elkaar zijn, moeten we onze lijnen extra sterk houden en elkaar blijven voeden.

Vanuit FLOWOHY werk ik met verschillende methodieken om te ontdekken wie je bent. Wat je levensdoel is en wat je eigen patronen zijn. Ik geloof in het feit dat als je jezelf goed kent en helder hebt waar je voor staat, je dit kunt delen met de wereld om je heen en zo op je eigen manier kunt bijdragen en je levenspad kunt bewandelen.
Een van de tools die ik gebruik om in contact te komen met je eigen kern, is Deeprelax Yoga Nidra.

Door voorafgaand aan de sessie te bewegen, ademoefeningen te doen en te mediteren activeer ik de ontspanningsreactie. Deze ontspanningsreactie brengt het hele zenuwstelsel en de linker- en rechterbrein weer in evenwicht. In deze fase schakelt je brein over van bèta (veel hersenactiviteit) naar alpha om zo in een diepe ontspanning te komen.

Vanuit de alpha-staat kom je in een nog diepere alfa en hoge theta hersengolftoestand aan; de droomtoestand of ook wel de REM-slaap genoemd. In de theta-fase vertragen je gedachten tot 4 tot 8 gedachten per seconde. Naast deze vertraging is er ruimte voor emotionele integratie en mag je loslaten, letterlijk een moment van bevrijding.
In deze fase kunnen de structuren in de hersenen veranderen. Na de theta fase kom je aan in de delta hersenstaat. In deze fase zijn je gedachten slechts 1 tot 3,9 gedachten per seconde aanwezig. Dit is de meest herstellende toestand, waarbij je organen regenereren en het stresshormoon cortisol uit je systeem wordt verwijderd.
Dit is hetzelfde proces wat iemand ondergaat die onder narcose wordt gebracht: het lichaam is in staat om te herstellen.
Ik neem je daarom graag mee op reis om deze wondere wereld van Deeprelax Yoga Nidra te gaan ontdekken!
Ik gun iedereen een reis door zichzelf om staande te kunnen blijven in een wereld die constant in beweging is, die vraagt om actie maar ook om vertraging en verdieping.

Let’s connect!
Fantaseer, Leef, Ontdek & Wederkerigheid!

Vier het leven en omarm je zelf, de ander, de hele wereld.
Samen staan we sterk!

Fijne dag en ik kom graag met je in contact!

Veel liefs,
FLOWOHY
www.flowohy.com