Toos, 70 jaar en prettig relaxed met yoga

Toos is 70 jaar en een hele energieke en actieve dame die makkelijk voor 60 door kan gaan. Ze begon toen ze 45 was met yoga en is tussendoor ook wel eens een paar jaar gestopt. Ze volgt wekelijks lessen bij yogastudio Corazon van Susan Boot.

Toen ze uit  Arnhem hier kwam wonen zocht ze lessen met  persoonlijke aandacht in kleine groepen, waarbij er ook aandacht is voor de spirituele kant van Yoga. Precies dat vond ze in de lessen van Susan. Toos is behoorlijk  doelgericht en yoga helpt haar om prettig relaxed te worden en in het hier en nu te blijven. Ook blijft ze er lenig bij. Ze is heel actief maar wil geen stress meer in haar leven. Ze doet alleen dingen die haar blij maken en waarbij ze in contact is.

Ze doet echt niet elke dag yogahoudingen, maar leidt wel een leven dat past bij een yogi. Zo gaat ze heel graag zwemmen of koud water dippen in de winter. Vanaf het voorjaar meestal in de Strijkviertelplas of naturistenstrand en in de in winter in de sloot voor haar huis. Verder is ze wekelijks te vinden in de moestuin waar ze zowel inspanning als ontspanning vindt.

Ook is ze nog verbonden met het beroepsleven. Bij haar voormalige werkgever zijn ze heel blij dat ze nog steeds intervisies wil begeleiden. Als ze  thuis is gaat ze ook niet meteen zitten. Ze doet een paar keer per week  mee met Nederland in beweging en oefent zelf met gewichten.

Haar lievelingshoudingen zijn vooroverbuigingen zoals de gespreide vooroverbuiging. Ook de ploeg vind ze een hele fijne houding. Ze wordt er rustig van. Is er nog een houding die ze heel graag zou willen leren? Het gaat lastig worden maar heel graag zou ze  goed en makkelijk op haar hoofd willen staan.

Hoe gaat Toos ermee om dat haar lichaam ouder wordt? Toos merkt dat de snelheid van de yogaseries soms wel wat hoog ligt voor haar. Toos gunt zichzelf en eigenlijk iedereen de vrijheid om dan aan te passen en te bewegen naar je eigen wil en mogelijkheden.

Dankjewel Toos voor het delen van je verhaal.

Meer lezen over Toos? Toos deed ook mee aan het andere U900 project klik hier voor haar verhaal

Ken je ook iemand die al wat ouder is of juist piepjong, graag yoga doet en het leuk vindt om zijn/haar verhaal te vertellen, benader ons dan via info@yogafestivalutrecht.com
Zoals Toos zegt: ik geloof nooit dat ik de oudste yogi van Utrecht ben!