Sadhana (kundalini ochtend ritueel)

In deze Sadhana beginnen we met het lezen/ reciteren van Jap-Ji (het lied van de Ziel), dat duurt 20 minuten. Daarna doen we een energieke yogaset (ongeveer een uur) en na een ontspanning zingen we de 7 Aquarian Sadhana mantra’s op lekkere muziek. Je zult ervaren dat je de rest van de dag met veel meer energie en helderheid kunt beleven!

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt. Maar het is een overwinning op het ego, een zelfoverwinning. Door het te doen ervaar je directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf, ver voorbij het gelimiteerde ego. Het doen van Sadhana in een groep ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Het verdriet van de een wordt in balans gebracht door de blijdschap van een ander. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en één te ZIJN.

Een belangrijk onderdeel van Kundalini Yoga is de Aquarian Sadhana zoals gegeven door Yogi Bhajan. Sadhana betekent discipline en komt in veel yoga tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. De Aquarian Sadhana is een practice van 2,5 uur om je dag te beginnen. Deze tijdsduur is niet toevallig en valt samen met de wetten van Karma; alles wat je geeft ontvang je in tienvoud terug. Dus als je ’s ochtends vroeg, voordat je in interactie gaat met de wereld 2,5 uur aan je hogere bewustzijn geeft ontvang je deze energie gedurende de dag terug. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtendgloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte supporten de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat ervoor zorgt dat je in alle rust je practice kunt beoefenen, zonder energetische druk van anderen en technologie.