Docenten oud

Kim Bakker/ Surjan Kaur:

Kim is dochter, echtgenote en moeder van twee zoons. Daarnaast is ze ook yogadocente en onderneemster. Opgeleid in diverse yogastijlen: Hatha (statisch) en Vinyasa (dynamisch). Maar sinds 2015 ook in Kundalini Yoga (energetisch). Kim heeft in Utrecht een eigen yogastudio en leidt Hatha docenten op.
Kundalini Yoga heelt, inspireert en geeft energie! Kundalini Yoga is een op wetenschap gebaseerde yogastijl die zorgt voor optimale gezondheid en een stralend gevoel. De eenvoudige maar energieke en dynamische yoga-oefeningen zijn voor iedereen: jong, oud, groot, klein, wel of geen yoga-ervaring etc. Naast deze oefeningen is er veel aandacht voor ademtechnieken en het gebruik van mantra’s. Daardoor kun je de positieve effecten van Kundalini Yoga vrijwel direct ervaren. Kundalini Yoga helpt om de energieën van je brein, zenuwstelsel en hormoonstelsel in balans te brengen zodat je constant op een hoger niveau kunt functioneren zonder je lichaam en geest uit te putten. Wanneer je lichaam en geest ontspannen, kan de inspiratie vrij stromen en ervaar je rust in je denken. Er is ruimte voor zachtheid, openen en loslaten. Maar ook voor kracht, doorzettingsvermogen en discipline. Tot voor kort was Kundalini Yoga het exclusieve en geheime domein van yogi’s diep in de Himalayas. In 1968 kwam Yogi Bhajan naar het Westen en begon deze krachtige, transformerende en gezondheid bevorderende wetenschap open te onderwijzen. Eén van zijn leerlingen in Californië was Gurmukh Kaur Khalsa. Zij is inmiddels 74 jaar. In 2015 was Kim/ Surjan Kaur met haar in India om ook te worden opgeleid tot Kundalini Yoga Docent.
“Kundalini Yoga is voor mij de ware yoga. Het brengt mij alles wat ik van yoga verwacht: mentale en fysieke kracht, rust en balans, onuitputtelijke energie, kennis en persoonlijke waarheid. Het effect dat het op mij heeft kan ik niet anders omschrijven als: ‘bevrijding’; thuiskomen bij mijn ware zelf met alle voor- en nadelen. Ik zal altijd en overal mijn uiterste best doen om anderen dezelfde ervaring te bezorgen.”

Franck Wagemakers (www.yogaddicted.nl) geeft en beoefent (naast zijn beleidswerk bij Slachtofferhulp NL) Vinyasa Yoga en SUP Yoga, op basis van thema’s uit de yogafilosofie. Voor Franck is yoga meer dan alleen de beoefening van lichamelijke houdingen: “Datgene wat je aan emoties en reacties van jezelf op je yogamat tegenkomt is veelal exact hetzelfde als in het dagelijks leven. Je leert jezelf beter kennen en kunt je patronen bewust doorbreken en oefenen met je kalmte leren bewaren in uitdagende omstandigheden. Op mijn yogamat en in de yogafilosofie leer ik onder meer over compassie (met anderen en mijzelf) en gelijkmoedigheid; om waar te nemen zonder veroordelend te zijn. In mijn lessen wil jou graag ondersteunen om jezelf verder te ontwikkelen, om te werken aan bewust-zijn, op een plek waar je je welkom voelt en je volledig jezelf kunt zijn.” Op het yogafestival geeft Franck een thematische vinyasa yogales. 

Diana is al jaren lang actief met het lesgeven op verschillende sportscholen. Deze lichamelijke inspanningen vindt ze heerlijk maar geven niet de voldoening die ze uiteindelijk in yoga heeft gevonden. Heel natuurlijk nemen de yogalessen steeds meer ruimte in in haar leven. Met haar energie en humor neemt ze jou mee door de verschillende houdingen. Verwacht bij haar een “down to earth” les met duidelijke instructies. Je voelt je veilig om jezelf te mogen zijn en krijgt de ruimte om te ervaren wat yoga met je lichaam doet. Je zult leren om je meer te ontspannen, flexibeler te worden, stress beter los te laten en meer balans te vinden.

Esther Scheen
Al 15 jaar geef ik diverse yogalessen. Van oorsprong werkzaam in de moleculaire biologie ontdekte ik tijdens een langdurig verblijf in Amerika, voor mijn werk als researcher, yoga. Dit bleek een hele fijne manier te zijn om meer balans te ervaren in mijn lijf en hoofd. Vanuit daar ontstond de zoektocht naar holistische manieren om met mijn lichaam en geest te verbinden, daarbij heeft Yin Yoga mijn hart gestolen. Vanuit mijn ervaringen en medische achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.
Ik geef Yin Yoga opleidingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staan. Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.
Mijn doel is om mensen te inspireren om de connectie met zichzelf te maken en zichzelf te omarmen op weg naar meer balans.
Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Daarnaast heb ik diverse workshops en trainingen gevolgd bij Sarah Powers en Jo Phee en andere leraren op het gebied van TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen en workshops op het gebied van Yoga & TCM en mijn eigen yoga practise.
Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Sabrine van Oostrom
Osteopaat D.O.-MRO, Ondernemer, Fysiotherapeute, Instructrice en Docente Pilates, Yoga liefhebber

Sabrine: moeder van twee zoontjes (2,5), sporter en yoga liefhebber. Daarnaast ben ik zeer enthousiast over mijn werk als osteopaat. Mijn doel in dit leven is om reguliere en alternatieve geneeskunde meer naar elkaar toe te brengen. Meer samenwerking en meer kennis over wat er mogelijk is voor o.a. klachten bij vrouwen na de zwangerschap.
Na mijn eigen (tweeling) zwangerschap is deze drang nog groter geworden.
Als vrouw en sporter was ik mij altijd zeer bewust van mijn lichaam. Na de zwangerschap en spoedkeizersnede weet ik persoonlijk hoe moeilijk het is om je lichaam weer op te trainen en weer in balans te krijgen. Osteopathie, Yoga en Pilates is o.a. een mooie en effectieve manier. 
Ben je benieuwd naar een stuk theoretische onderbouwing, wil je meer kennis over het vrouwelijk bekken en wil je weten hoe je de spieren in je romp en bekken goed kan inzetten tijdens yoga dan zie ik je graag verschijnen in mijn workshop: Het vrouwenbekken en hoe train je dit tijdens yoga.

Gilleske Kreijns

“Yoga is niet zweverig: het is een heel praktische methode om te leren met beide voeten op de grond te staan. Yoga integreren in mijn dagelijkse leven is dé manier om in balans te blijven en de uitdagingen van het leven met een glimlach aan te gaan.
Daarnaast is yoga voor mij het mooiste pad naar zelfkennis, en persoonlijke en spirituele groei, waarbij het niet zozeer gaat om de uiterlijke houding als wel om de innerlijke houding. Dat wil ik graag delen met mijn leerlingen.”
Gilleske volgde de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht en gaf een paar jaar les op verschillende plekken in de stad. Ze woont met haar zoon en gestreepte kat Merel in Utrecht. Naast yogadocent is Gilleske tekstschrijver en blogt ze over yoga. Ze is dol op caffe latte.
Bij Yogaya geeft Gilleske Hatha Yoga, Dynamische Hatha, Yin Yoga en Chakra Yoga.