Anwar van Naerssen

Anwar van Naerssen (1974) vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie. Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. 

Op het yogafestival geeft hij de fantastische themales het heldenpad

In deze workshop nemen we de weg van de held als uitgangspunt voor onze beoefening. 

We zijn allemaal helden van ons eigen verhaal. Soms hebben we obstakels nodig die we kunnen overwinnen om sterker te worden. In de essentie zijn alle heldenverhalen zowel oud als nieuw een verhaal over de ontwikkeling van een mens naar een zo positief mogelijk bestaan. Het yogapad gaat daar ook over.  Hoe kunnen we groeien en onze eigen kracht omarmen? 

De weg van de held als beoefening geeft gereedschap om jezelf te ontdekken met de fysieke beoefening als instrument. Houdingen reflecteren moderne helden zoals: Spider-Man, de Hulk en Superman. Spanning loslaten om vanuit rust helder en krachtig te kunnen zijn. 

Je bent uitgenodigd om de held in jou te omarmen!