Christina

Ik ben Christina, gecertificeerd yogadocent en ademcoach. Yoga is als 30 jaar een essentieel onderdeel van mijn leven. In de hectiek van een vol leven vind ik mezelf steeds weer terug op de yogamat. Het verbinden met jezelf en je adem is dan ook de essentie van mijn yogalessen

Mindful yoga kalmeert het zenuwstelsel 

Ik geef mindful yoga – dit is Hatha/Saswitha yoga met sterke mindfulness elementen erin verweven. Elke houding wordt gedragen door de adem. Deze intensieve koppeling van adem en beweging kalmeert letterlijk het zenuwstelsel waardoor je als het ware een fysieke en mentale reset ervaart. Mijn praktijk heet  Ynanna yoga en ademcoaching (www.ynanna.nl) en ik ben gevestigd in het Maximaal Gezond Centrum. 

Ademcoach

Naast yogadocent ben ik ook ademcoach. De adem reageert namelijk direct op allerlei spanningen. Als die spanningen te lang aanhouden, kan de adem ontregeld worden wat kan leiden tot allerlei klachten; van kortademigheid en onrust in het lichaam tot hyperventilatie en overspannenheid. De adem is de rode draad van het leven. 

Aanbod tijdens het festival
De essentie van asana (max. 15 deelnemers)
Asana komt van het Sanskrit woord as – dat betekend: zijn. We zijn vaak bezig om yoga (en allerlei andere dingen) te doen. Maar de essentie van asana’s is een vorm aannemen en daar in leren zijn. Hoe reageert dan je adem, je lichaam? Zo brengt yoga ons steeds weer in het moment, uit het doen naar het zijn.  De les is opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen.

Onderzoek de ademgebieden (max. 15 deelnemers)
Wat is jouw natuurlijke adem? Pranayama’s horen bij yoga en er zijn heel veel ademmethodieken die we ons kunnen aanwenden. Toch is het van belang om te starten bij een vrije, ruime adem – voordat je die gaat beteugelen. Spanning brengen in een systeem dat al gespannen is kan tot complicaties leiden. In deze workshop verkennen we de ademgebieden in het lichaam en leren spanningen los te laten.

Yoga Nidra – Equinox (max. 45 deelnemers) Deze yoga nidra sessie heeft als focus de tijd van de herfst equinox waarbij licht en donker weer in balans zijn met elkaar. Het is het kantelpunt naar de donkere helft van het jaar. Een moment van inkeer en de symbolische oogst. We beginnen met een paar dynamische yogaoefeningen om het lichaam te vitaliseren, daarna toelichting en focus op de sankalpa. Vanuit daar begint de yoga nidra.

Ynanna yoga en ademcoaching