Christina

Ik ben Christina, yogadocent en ademcoach. Yoga is als meer dan twintig jaar een essentieel onderdeel van mijn leven. In de hectiek van een vol leven vind ik mezelf steeds weer terug op de yogamat. Het verbinden met jezelf is dan ook de essentie van mijn yogalessen

Ik geef mindful yoga – dit is Hatha/Saswitha yoga met sterke mindfulness elementen erin verweven. Elke houding wordt gedragen door de adem. Deze intensieve koppeling van adem en beweging helpt de eindeloze radertjes van het denken stil te leggen. Door het samenbrengen van beweging, focus en adem val je met jezelf samen. Ik geef met veel plezier en persoonlijke aandacht les in kleine groepen Als eigenaar van Ynanna yoga en ademcoaching (www.ynanna.nl) in De Meern geef ik naast yoga ook ademcoaching. Soms is het van belang om stil te staan bij de adem. De adem reageert namelijk direct op allerlei spanningen. Als die spanningen te lang aanhouden, kan de adem ontregeld worden wat kan leiden tot allerlei klachten; van kortademigheid en onrust in het lichaam tot hyperventilatie en overspannenheid.

Yogales tijdens het festival
Thema: Landen in het bekken
Aan het begin van een intensieve dag met allerlei indrukken is het belangrijk om goed te landen in je eigen bekken. Via staande, zittende en liggende houdingen maken we in deze les steeds weer verbinding met het bekken als basis en ons eigen fundament.

Adem workshop tijdens het festival
De adem is de rode draad van het leven. Breng de focus bij je eigen adem. Wat brengt dat je? We verkennen de ademgebieden in het lichaam en leren spanningen los te laten.

Ynanna yoga en ademcoaching is lid van complementair gezondheidsnetwerk Maximaal Gezond.