Evelien Hendriks-Cinque

Nadat Evelien in aanraking kwam met Tai Chi en Qi Gong, was ze gefascineerd door de werking van deze bewegingsvorm op lichaam en geest. “Hoe kan het gebeuren dat je fysiek oefeningen doet en er vervolgens allerlei emoties loskomen?” Dit was voor Evelien het begin van de ontdekkingsreis naar de werking van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Tai Chi en Qi Gong zijn namelijk niet zomaar bewegingsvormen, het maakt onderdeel uit van de Chinese Geneeskunde, waarin lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Tijdens het yogafestival maak je kennis met Qi Gong, wat vrij vertaald betekent: Het oefenen met energie. Je gaat een oefenserie leren, waarbij je al heel snel zelf de energie weer door je lichaam voelt stromen. Een moment voor jezelf om weer in het hier en nu te zijn.

Behalve Tai Chi en Qi Gong docent is Evelien ook Acupuncturist en Tui Na massagetherapeut. Haar praktijk Oriental Wellness is gevestigd in De Meern. Daarnaast is zij bestuurslid bij de Stichting Maximaal gezond voor complementaire gezondheidszorg.