Kim Bakker

Kim is dochter, echtgenote en moeder van twee zoons. Daarnaast is ze ook yogadocente en onderneemster. Opgeleid in diverse yogastijlen: Hatha (statisch) en Vinyasa (dynamisch). Maar sinds 2015 ook in Kundalini Yoga (energetisch). Kim heeft in Utrecht een eigen yogastudio en leidt Hatha docenten op.

“Kundalini Yoga is voor mij de ware yoga. Het brengt mij alles wat ik van yoga verwacht: mentale en fysieke kracht, rust en balans, onuitputtelijke energie, kennis en persoonlijke waarheid. Het effect dat het op mij heeft kan ik niet anders omschrijven als: ‘bevrijding’; thuiskomen bij mijn ware zelf met alle voor- en nadelen. Ik zal altijd en overal mijn uiterste best doen om anderen dezelfde ervaring te bezorgen.”

Kundalini Yoga heelt, inspireert en geeft energie! Kundalini Yoga is een op wetenschap gebaseerde yogastijl die zorgt voor optimale gezondheid en een stralend gevoel. De eenvoudige maar energieke en dynamische yoga-oefeningen zijn voor iedereen: jong, oud, groot, klein, wel of geen yoga-ervaring etc. Naast deze oefeningen is er veel aandacht voor ademtechnieken en het gebruik van mantra’s. Daardoor kun je de positieve effecten van Kundalini Yoga vrijwel direct ervaren. Kundalini Yoga helpt om de energieën van je brein, zenuwstelsel en hormoonstelsel in balans te brengen zodat je constant op een hoger niveau kunt functioneren zonder je lichaam en geest uit te putten. Wanneer je lichaam en geest ontspannen, kan de inspiratie vrij stromen en ervaar je rust in je denken. Er is ruimte voor zachtheid, openen en loslaten. Maar ook voor kracht, doorzettingsvermogen en discipline. Tot voor kort was Kundalini Yoga het exclusieve en geheime domein van yogi’s diep in de Himalayas. In 1968 kwam Yogi Bhajan naar het Westen en begon deze krachtige, transformerende en gezondheid bevorderende wetenschap open te onderwijzen. Eén van zijn leerlingen in Californië was Gurmukh Kaur Khalsa. Zij is inmiddels 74 jaar. In 2015 was Kim/ Surjan Kaur met haar in India om ook te worden opgeleid tot Kundalini Yoga Docent.