Loes Mackenzie

Loes is yogadocent en eigenaar van Yoga Point Woerden. Daarnaast geeft zij les aan de Yoga Docentopleiding van Yoga Point en heeft ze verschillende opleidingen, cursussen en workshops ontwikkeld die ze met veel plezier geeft en deelt met andere yogi’s en teachers. Ze houdt ervan om de verbinding aan te gaan en samen te werken.

Ze geeft les met en vanuit haar hart. De energie in en om ons intrigeert haar. Thema’s als balans, grenzen, geven en ontvangen, in je kracht komen, staan en blijven, acceptatie en loslaten, staan centraal in haar leven en haar lesgeven. Alle ontwikkeling en groei begint vanuit veiligheid. Vandaar komt er ruimte, de ruimte om te zijn wie je bent. Het proces van ontdekking wie je bent, de veranderingen, verwondering, verloopt voor iedereen anders en ook zal iedereen een ander tijdspad doorlopen. Door de chakra’s te onderzoeken en te ervaren, onder andere door yoga, krijg je inzicht in jezelf; waar zitten blokkades of stagneert de energie. Je ontdekt je kracht en/of weerstand, en ervaart dat alles wat je nodig hebt er al is, gewoon in jezelf.
Dat is pas echt EMPOWERMENT.

Ze is ooit begonnen met Flow yoga en Ashtanga. De ervaring om volledig op te gaan in een bewegende meditatie, uit je hoofd en in je lijft, was (en is) fantastisch. De flow in yoga blijven haar trekken maar worden nu meer in balans gebracht met de zachtere kant van haar via yin yoga.

Loes heeft veel van haar yoga opleidingen hier in Nederland gevolgd. Voor haar 500h opleiding is ze naar Mallorca gegaan om deze te volgen bij David Lurey en Mirjam Wagner. Hun manier van lesgeven en de personen die zij zij hebben haar diep geraakt en geïnspireerd.

Over Dragonflow:
Deze unieke combinatie van yin en yang yoga brengt je helemaal in balans, volledig bewegen en 1 zijn met de adem, in het hier en nu, hoofd leeg en beide voeten op de vloer. Je zult je vol energie en volledig ontspannen voelen.
We beginnen met de fascia dans, een speciale manier om al het bindweefsel soepel te houden, gevolgd door een aantal yin yoga houdingen ter voorbereiding voor de Dragon Flow. Deze flow is het yang gedeelte van deze les. We bewegen in een constante flow op de adem. Een meditatie in beweging. De les eindigt met yin yoga houdingen om het zenuwstelsel volledig tot rust te brengen.