Miranda

Ik ben Miranda. Wonend in Utrecht met twee dochters. Ik ben opgeleid om schrijftrainingen te begeleiden. Daarnaast ben ik coach in opstellingenwerk, mindfulness & compassie trainer en natuurcoach (wandelcoach). Ik hou van het leven, avontuur, lachen en buiten zijn. Lekker hardlopen door het bos of wroeten in de aarde in ons moestuintje. Vandaar de naam Schrijftuintje.

Vroeger hield ik dagboeken bij. Ik plakte er van alles bij om die leuke herinneringen een plek te geven en vast te kunnen leggen.

Later, toen in 2009 mijn man plotseling overleed en onze dochters nog heel klein waren, kreeg ik van een vriendin een boekje. “Om te schrijven” zei ze. “Wie weet heb je er wat aan”. Alles leek op dat moment zinloos, maar toch pakte ik de pen en ging ik schrijven. En dat was heerlijk. Want ik kon wat ik mee had gemaakt van me afschrijven. En door gewoon te schrijven en dóór te schrijven creëerde ik meer afstand, kreeg ik soms een nieuw inzicht én kreeg ik meer lucht om verder te gaan.

Sinds ik in 2013 de trainersopleiding bij Shodo, Christine de Vries, heb gevolgd, weet ik dat ik door te schrijven ook ‘naar me toe’ kan schrijven. Door de creatieve schrijftechnieken die aan bod komen, komt er veel inspiratie naar boven. Ik verras mezelf soms en daar word ik blij van!

Ik hoor vaak dat mensen zeggen: “schrijven, dat is niks voor mij, dat kan ik niet”. Het leuke is dat intuïtief schrijven iets heel anders vraagt. Namelijk geen mooie teksten, maar schrijven met woorden die uit je hart komen. Dat zorgt ervoor dat iets wat al in je zit gaat stromen.