Monique van Leeuwen

“Wie me ooit had voorspeld dat ik yogadocent zou worden, had ik hartelijk uitgelachen. Ik? De nuchtere communicatieadviseur: yogajuf? Doe niet zo raar! Maar dat is precies wat ik ben geworden …”

Na het verlies van de liefde van mijn leven bekeek ik de wereld met andere ogen. Yoga hielp mij in een moeilijke periode mezelf weer terug te vinden. Reden waarom ik tijdens een sabbatical een docentopleiding volgde om mijn kennis – voor mezelf – te verdiepen. Pas tijdens het afsluitende practicum van de training ontdekte ik dat ik het lesgeven zo leuk vond dat ik besloot er mijn vak van te maken.
Vele yogatrainingen en workshops in binnen- en buitenland verder ontwikkelde ik mijn eigen stijl waarin jouw houding altijd belangrijker is dan ‘de houdingen’.
Mijn belangrijkste leraren zijn Michaelle Edwards (YogAlign), Francoise Freedman (WellWoman Yoga), Simon Low (Yin-Yang Yoga), Max Strom (Inner Axis) en Beta Lisboa/Sai Calder (Fascial Yin Yoga).

Nu alweer bijna tien jaar geef ik met veel plezier groepslessen in mijn eigen studio die variëren van intensief tot zeer ontspannend. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in yoga voor mensen die leven met kanker. Ik volgde mijn hart en word nog iedere dag gelukkig van de blije mensen die na een les de deur uitwandelen.

Op het Yogafestival geef ik een WellWoman Yogales; milde yoga speciaal voor vrouwen met extra aandacht voor hormoonbalans, bekkengebied en onderrug. Bewustwording van het lichaam, tijd voor jezelf en diepe ontspanning staan centraal.

Mijn nuchtere zachte aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed