Nantsje Kroes

Nantsje Kroes. Nantsje is registertherapeut en advanced certified TRE provider. Ze is gespecialiseerd in een gezonde stressregulatie en traumaherstel. Ze heeft een praktijk in Utrecht, fundament. (www.fundament-utrecht.nl) In alles wat ze doet, van therapie bij traumaverwerking tot lesgeven in organisaties over stress en zelfregulatie, ligt de focus altijd op werken aan de basis. “Alles wat je doet aan herstel of persoonlijke ontwikkeling heeft eerst een stevige basis nodig. Anders staat alles wat je doet op een wiebelige ondergrond. Dan blijft leven heel veel energie kosten. Op een stevig fundament kun je ontspannen, écht leven en vandaaruit groeien”.

Op het Yogafestival geeft Nantsje samen met Martijn een TRE kennismaking. TRE is een serie van 7 eenvoudige oefeningen. Met deze oefeningen wek je trillingen op in het lichaam. Deze trillingen zijn autonoom, dus passief. Ze komen voort uit je autonome zenuwstelsel. Het zijn dezelfde soort trillingen die je kunt krijgen als je heel angstig bent, als je heel erg schrikt of als je juist heel erg blij of enthousiast bent.

De trillingen zijn een oeroud, heel natuurlijk mechanisme in ons lichaam. Ze zorgen ervoor de een hoge lading in het zenuwstelsel en hoge spanning in spier- en bindweefsel als vanzelf wordt ontladen.

Door het regelmatig ontladen met TRE zorg je voor ontspanning en rust in je lichaam. Het zorgt ervoor dat je fysiek, emotioneel en mentaal een gezonde zelfregulatie krijgt. Het helpt enorm bij het verminderen van chronische klachten!

“TRE is voor mij een prachtige methode. Omdat het zo basaal lichaamseigen is en zo ongelofelijk eenvoudig. Iedereen kan het! Het ontladen gaat gewoon vanzelf, je hoeft er niet hard voor te werken, omdat je lichaam wel de weg weet. En je hoeft met TRE voor traumaherstel niet persé het verhaal in, ook zo mooi. Door regelmatig met TRE spanning uit je lichaam te ontladen geef je jezelf een enorm cadeau: meer ontspanning en een kalmer en dus gezonder lichaam.”

“Op het festival kun je even proeven aan het ontladen door trilling, even ervaren hoe het is. Hoewel TRE erg eenvoudig lijkt, is een goede begeleiding in het eerste leren erg belangrijk. Investeer in een goede start onder begeleiding van een certified TRE provider*. Daar pluk je de rest van je leven de vruchten van”.