Pleuni van Hulten

Pleuni van Hulten is reizend yogalerares en geeft workshops en retreats over de hele wereld. In haar Vinyasa lessen werkt ze veel aan lichaams bewustzijn, en het herontdekken van een natuurlijke manier van bewegen waarbij er veel aandacht is voor onderlinge verschillen in ieder lichaam. Daarnaast organiseert Pleuni met grote passie voor muziek, mantra avonden, sound healings en cacao ceremonies, waarin het voor haar belangrijk is een gevoel van community te creĆ«ren. Vibratie en muziek worden al eeuwenlang gebruikt bij het omzetten van negatieve energie en het verwijderen van blokkades in het lichaam. Het werken met mantras is een effectieve manier van meditatie en verbindt ons met onze kern. 

Cacao Ceremonie 

Cacao wordt al vele eeuwen gebruikt als krachtige medicijnplant in ceremonies in centraal en midden Amerika. Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Uit onderzoek blijkt dat rauwe ongeroosterde cacao ’s werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn geweldige boosters voor ons immuunsysteem. 
Cacao heeft ook een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. En cacao bevat stofjes die ook vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn!In de cacao ceremonie op Yogafestival Utrecht die wordt geleid door Pleuni van Hulten, werken we met het zingen van mantras en medicine songs om ons hart te openen en meer in verbinding te komen met onszelf.