Anne Elberse

Anne is yogadocent en yogatherapeut met een eigen praktijk in een prachtig oud klooster in hartje Utrecht. Zij is gestart als Ashtanga en Vinyasa yogadocent, maar gaandeweg steeds meer de therapeutische kant op gegaan. In yogatherapie vindt zij de ideale combinatie tussen haar liefde voor yoga en haar achtergrond en ervaring als sociaal werker. Zij verwacht de intensieve 800-uurs yogatherapie opleiding aan The Yoga Therapy Institute in september 2022 af te ronden.

Yogatherapie is een holistische vorm van therapie: we zien de mens als geheel. Binnen yogatherapie integreren we traditionele yoga oefeningen en yogafilosofie met de meer westerse kijk op medische en psychologische klachten en kennis. We zetten de oefeningen in voor een betere gezondheid, kracht hervinden en het beter omgaan met (psychische of lichamelijke) klachten die spelen.

Op het yogafestival is Anne in de ochtend aanwezig voor korte 1-op-1 gesprekken: Wil je meer weten wat yogatherapie is? Heb je een klacht (denk aan een hoge bloeddruk, spijsverteringsklachten of slaapproblemen) en vraag je je af welke yoga voor jou het meest passend is? Welke houdingen of oefeningen je beter kunt vermijden of aanpassen met bepaalde klachten? Kom dan langs, je bent van harte welkom.

In de middag geeft Anne een workshop ‘Beter Slapen met Yoga’: leer hoe je yoga- en ademhalingsoefeningen in kunt zetten om jezelf goed voor te bereiden op een gezonde nachtrust. Je neemt tools mee naar huis voor een fijne avondroutine.

Alvast meer lezen over yogatherapie? Check Anne’s websites met diverse blogs: www.anneelberse.com