Esther van Klaarbergen

Esther is yogadocent en oprichter van Yoga U. Wat begon met het geven van buiten yoga op zondagochtend in Utrecht Leidsche Rijn is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar je meerdere keren per week verschillende stijlen yoga kan ervaren.

‘Yoga voor mij is thuiskomen, een herinnering aan mijzelf. Dit voelde niet meteen zo toen ik begon met yoga. De eerste keren dat ik de yogamat opstapte deed ik dat vooral om mezelf te pushen; power yoga en zo snel mogelijk zo lenig en fit mogelijk worden. Doordat de intentie niet zuiver was kon ik mezelf niet volledig aan de practice geven en deze drang naar perfectie (op meerdere plekken in mijn leven) zorgde ervoor dat ik in een burn-out kwam. Tijdens een les yin yoga klikte het ineens. De begeleiding van de docent in combinatie met het loslaten in de houding gaf me een gevoel van diepe verbinding met mezelf. Sindsdien wist ik het, dit wil ik ook doorgeven.’

Esther geeft les in de dynamische vorm van flow yoga. In slow flow and gentle vinyasa maar ook actieve hatha en vinyasa flows. Op het yogafestival geeft ze een dynamische meditatie. Een fijne manier om uit je hoofd te gaan en in je lichaam te bewegen.