Nanda Spruit

Nanda is yogadocent bij Yoga Asana in Yoga Centrum Rivierenwijk en geeft  hatha- en gentle-flow yoga, waarbij veel aandacht is voor alignment en de adem. Met heldere aanwijzingen en een rustig tempo helpt ze je te gronden en vertragen. Ze heeft een warme rustige stem en creëert een veilige sfeer.

Nanda is Iyengar yogalessen gaan volgen nadat ze een hersentrauma opliep in 2012. Voorheen was ze altijd vrij theoretisch en analytisch ingesteld, en leerde vooral uit boeken. Maar door het hersentrauma werd ze gedwongen geconfronteerd met stilte, en moest vanaf toen meer ervaringsgericht gaan leren. De yoga hielp in haar herstel, bracht verlichting van de hoofdpijn en gaf een helderder gevoel. “Alsof ik weer even wist wie ik was en echt aanwezig was.”  Yoga is een hulpmiddel om tot jezelf te komen en energie in balans te brengen. Soms helpt het in beweging te komen, andere momenten om te gronden en kalmeren.

In 2016 rondde zij twee yoga-opleidingen af: de Hathayoga opleiding bij Yogapoint, en de Vinyasayoga opleiding bij Yoga Moves. Inmiddels laat  ze zich inspireren door verschillende stromingen, zoals Iyengar yoga, de Inner Axis methode van Max Strom, Slow-flow yoga en Gentle-flow yoga.

Op het Yoga Festival Utrecht in de Botanische tuinen, geeft ze een yogales met als thema ‘Aarde’. Aarden, gaat over de basis, over  aanwezig zijn, over in het hier-en-nu zijn. In je lichaam zakken en met beide voeten op de grond staan. Je wordt meegenomen in een serie grondende yogahoudingen, waarbij er extra aandacht is voor de voeten en de adem.