Saskia Schepers

Saskia is een creatieve geest. Ze werkt als people development consultant in grote organisaties. Is schrijver. Moeder. En yoga- en meditatiedocent. Opgeleid in yin yoga, yoga coaching en kundalini yoga. Ze geeft les bij Yoga Point Zuilen en vanaf haar eigen lokatie in Vogelenbuurt. Tevens geeft ze corporate meditation in het bedrijfsleven. Een wonderlijke combinatie!

“Waarom kundalini yoga? Kundalini yoga is magisch. Ik kwam ooit per ongeluk (of niet) in een kundalini les terecht en had meteen die WOW ervaring die veel mensen ervaren als ze voor het eerst een les doen. De combinatie van ademhalingstechnieken, dynamische en statische houdingen, diepe ontspanning, mantra en meditatie maakt het voor mij de meest complete yogavorm. De variatie aan lessen is eindeloos, dat maakt het als docent ook echt een inspirerende yogavorm.”

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd en draagt bij aan meer focus, vitaliteit en eigenheid. Het versterkt je zenuwstelsel wat bijdraagt aan een goede gezondheid, mentale rust en veerkracht. De energie die kundalini yoga genereert is vrijwel direct voelbaar. Iets wat je echt zelf moet ervaren.

Kundalini yoga is pure zelfzorg; een krachtig middel tegen stress en een investering in lichaam en geest!

“Develop compassion for yourself so you can have compassion for others”
De les die we gaan doen draait om het openen van het hartgebied. De opbouw van een kundalini les is: even landen, een pranayama (ademhalingsoefening), een warming up, een kriya (yogaset), eindontspanning en meditatie. De kriya in deze les opent het hart, brengt meer compassie en gevoeligheid en maakt het verbinding maken met anderen makkelijker. De kriya heeft een kalmerend effect en helpt onnodige gedachten en gevoelens los te laten. Zo kun je meer in het hier en nu leven! De meditatie die we gaan doen sluit hier mooi op aan en vergroot ‘de intelligentie’ van het hart. Een mooie les met de typische dynamische kundalini oefeningen en ademwerk.