Janneke van den Berg

Na een auto ongeluk kwam ik in 1999 in contact met yoga. Mijn vooroordelen, zoals yoga is zweverig en yoga is niets voor mij, verdwenen. Ik vond juist rust in de lessen en leerde mijn lichaam en mijn grenzen beter ontdekken.

Mijn interesse voor yoga was gewekt en ik heb me verder verdiept in yoga. Ik heb een aantal opleidingen gedaan: een yogaopleiding via de AALO om les te mogen geven op de sportschool waar ik toen werkzaam was, een 3 jarige Hatha yoga opleiding bij Osmose in Den Haag, een opleiding Power Yoga, bij Tonnie Goes in Montfoort en een bijscholing Critical Alignment Yoga (CAY). Dit laatste maakte zoveel indruk op mij dat ik de lerarenopleiding CAY bij Gert van Leeuwen ben gaan volgen. Daarna heb ik mij verder verdiept in yogatherapie op basis van CAY.

Ik vind het een groot goed om met mensen te werken, kennis over te dragen en ervaringen te delen. Onlangs heb ik een opleiding tot leefstijl en vitaliteitscoach afgerond (MARK Academy) en werk ik steeds meer individueel met mensen. Ik vind het mooi om yoga te integreren in coaching en visa versa.

In mijn workshop maak je kennis met Critical Alignment Yoga (CAY).
Stress en spanning zetten zich vast in het lichaam. CAY werkt in op deze spanning en lost het op. Dit gebeurt allereerst door heel bewust het lichaam te voelen en (weer) te leren kennen. Hierbij gebruiken we hulpmiddelen (tools) zoals de strip, de vilten mat, het blok, de boog, het hoofdstand bankje en banden om patronen te doorbreken en nieuwe aan te leren. Zo leer je steeds beter gebruik te maken van je houdingsspieren rondom de wervelkolom, in plaats van de meer oppervlakkige bewegingsspieren. Je ontwikkelt al doende kracht en ruimte in het lichaam.

Als je spanning los wilt leren laten, spanningsopbouw wilt voorkomen en zorgvuldig aan je yogahoudingen wilt werken, is CAY zeer geschikt. Je beweegt rustig, met aandacht. Begrippen als ontspanning en ruimte krijgen veelal een andere betekenis voor je.

Yogastudio Akasha