Mini Yoga event in Castellum Hoge Woerd

Zondagmiddag 21 augustus

Op zondagmiddag 21 augustus vierden we vanaf 14.00 uur het 900 jarig bestaan van Utrecht weer met een yogafeestje op een historische bijzondere plek in Leidsche Rijn: Castellum Hoge Woerd. Er waren 2 yoga workshops en er muziek van Superlandaya. Ook Nijntje, de mascotte van Utrecht 900, was aanwezig. Er zijn heel wat foto’s met dit Utrechtse icoon gemaakt.

Programma:

14:15 – 15:30: familie yoga workshop
15:30 – 16:00: muzikaal intermezzo
16:00 – 16:45: moeiteloos back to business:
16:45 – 17:15: muzikale afsluiting

Yoga Familie workshop samen met je kinderen ( 4- 12 jaar)
tijd: 14:15 – 15:30

Heerlijk de laatste vakantiemiddag doorbrengen in het Romeinse fort. Doe samen met je kinderen mee met familieyoga. Op een speelse manier ben je met elkaar in beweging. Je doet samen yoga oefeningen en ontspant tijdens de droomreis. Opa’s, oma’s, ooms, tantes, of de oppas zijn natuurlijk ook van harte welkom. Daarna kan je nog even lekker luieren op het grasveld, of de stadsboerderij bezoeken. Ook goed te combineren met een gratis bezoek aan het archeologiemuseum.

Moeiteloos “back-to-business” (Workshop Kundalini Yoga)
tijd: 16:00 – 16:45

Deze yogaworkshop is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen ervaring hebt met yoga. De workshop wordt gegeven door de ervaren Kundalini yogadocente uit Utrecht; Kim Bakker. In deze les leer je hoe het voelt om gegrond te zijn en daarmee krachtig en vol inspiratie aan het nieuwe seizoen kunt beginnen. Kundalini Yoga combineert eenvoudige en dynamische lichaamsoefeningen met ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanning. Een heerlijke manier om op zondagmiddag in de buitenlucht tot jezelf te komen.

Muziek wordt verzorgd door Superlandaya:

Superlandaya is een groep muzikanten, die traditionele Afrikaanse muziek met jazz / blues invloeden combineert. Amara Diabate bespeelt de kora, een Afrikaanse harp met 21 snaren, en hij zingt. Hij wordt begeleid door Roos Kres op de saxofoon. Ook zij zingt soms. Zij zorgen voor een rustige meditatieve, ontspannen sfeer tijdens het muziek maken. Amara bespeelt meerdere instrumenten waaronder ook de handpan en de gong-goma, een Afrikaanse duimpiano. De band kan ook opzwepend spelen met een djembe.

Op de foto met Nijntje

De Mascotte van Utrecht 900 is vandaag op het terrein van Castellum Hoge Woerd. Natuurlijk kun je met Nijntje op de foto.

Locatie:

Castellum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht