Sylvia Reynen

Sylvia is yogadocent, mindfulness trainer en vitaliteitscoach. Ze geeft les in verschillende yogastijlen bij een aantal yogastudio’s in Utrecht en heeft haar eigen coachingspraktijk: www.bodyandmindacademy.nl. Daarnaast geeft ze regelmatig klankmeditaties en cacaoceremonies. Haar missie is het vergroten van je bewustzijn, of dat nu lichamelijk, mentaal of spiritueel is. 90% van onze keuzes maken we onbewust, ook al denken we van niet. Door je bewustzijn te vergroten leer je jezelf beter kennen en kun je dus ook bewustere en gezondere keuzes maken op het gebied van voeding, beweging en ontspanning om zo zelf meer invloed uitoefenen op je gezondheid en kwaliteit van leven.

Tijdens het Yogafestival geeft Sylvia in de ochtend een Ashtanga vinyasa yogales. Dit is een zeer actieve en dynamische yogavorm waarbij de ademhaling de leidraad vormt bij een vaststaande serie van opeenvolgende houdingen. Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen. Door de combinatie van ademhaling (ujjayi adem), houdingen (asana’s) en focuspunten (drishti), kalmeer je de geest en bevorder je de reiniging van het lichaam. Dit resulteert in een sterk, energiek lichaam met een heldere en scherpe geest. Door regelmatige beoefening wordt de Ashtanga practice een meditatie in beweging.

Aansluitend zal zij een korte “shake-it-out” van 15 minuten verzorgen, waarbij we het lichaam lekker gaan laten ‘shaken’. Dit is één van de manieren om opgeslagen spanning in jouw lijf los te laten. Dat kan opgebouwde werkstress zijn, maar ook overweldigende emoties die voortkomen uit een trauma. Je gaat ervaren hoe het is om even volledig de controle los te laten. Weg met schaamte en terughoudendheid, tijdens deze “shake-it-out” sessie! Je verlost jezelf niet alleen van blokkades, maar laadt jezelf ook op met nieuwe energie.

In de middag begeleid ze een cacaoceremonie. Cacao is een oeroud medicijn; de Inca’s waardeerden cacao als goud. Ceremoniële cacao heeft de kwaliteit om je hart en je lijf te openen. Het bevordert genezing en creativiteit, verbinding en rust. Tijdens deze cacao ceremonie vieren we de heilige genezende krachten van cacao. Het drinken van de cacao opent je hart en ontspant je spieren en bindweefsel. Daardoor is het gemakkelijker om verbinding te maken met jouw gevoel, je hart en met jezelf. Na het drinken van de cacao neemt Sylvia je mee in een geleide meditatie om het hart te openen en thema’s als liefde geven, liefde ontvangen, zelfliefde en compassie te onderzoeken.