Yoga, jong geleerd

Jada is net 9 jaar geworden en een vrolijk beweeglijk meisje dat weet wat ze wil. Ze doet al 5 jaar aan yoga en maakte hiermee kennis toen ze 4 jaar was; oom Axel gaf haar de eerste les. Ze zit op de Shri Krishna school in Veldhuizen; daar hebben alle kinderen zowel yoga- als gymles. Dus de meeste kinderen die ze kent doen aan yoga en niemand vindt dat bijzonder! Jada vindt yoga leuker dan gym.

De yogales wordt gegeven door juf Susan (red: Susan Boot van yogastudio Corazon) en op maandag heeft Jada na school nog extra yogales van haar. Juf Susan is een lieve juf die nooit boos wordt en grapjes maakt. Ze heeft een zachte stem en je mag fouten maken; ze helpt je dan. Sommige kinderen zijn niet zo lenig, maar dat is niet erg.

De lievelingshouding van Jada is de hoofdstand; die ze dan ook graag voordoet. Ook laat ze nog even een split zien en de kameel! Er zijn geen bijzondere houdingen die ze nog wil leren. De moeilijkste houding is de dode man; het is niet makkelijk om helemaal stil te liggen en nergens aan te denken!

Het leuke van yoga is dat je kan ontspannen en jezelf kan zijn. Na een yogales zit Jada vol energie; ze wil dan lekker rennen. Thuis doet Jada niet aan yoga; wel vindt ze het heerlijk om in de tuin samen met vriendinnen rond te rennen en trucjes te doen. 

Jada houdt veel van bewegen: dansen, turnen, yoga en springen op de trampoline. Na de zomer wil ze dan ook naar Lucia Marthas (red: Lucia Marthas Institute for Performing Arts). Dat betekent 2x in de week naar Amsterdam.

Tegen anderen kinderen zou ze willen zeggen: “Yoga is een sport waar je van tot rust komt!”

Dank je wel Jada voor je verhaal en de fijne middag in de tuin.